Biografie

Cleo Ganzeman

Jij ziet kunst met een grote K. Jij ziet voorbij de dubbele pirouettes en hoge benen.
Zei Caurena Bernabela (jazzdocent) tegen en over Cleo Ganzeman (1993).

Na de HAVO heeft Cleo de tweejarige theateropleiding op het Koning Willem I College in Den Bosch gevolgd. In die twee jaar is ze erachter gekomen dat de discipline dans haar hart meer heeft gestolen. Tevens is ze in die twee jaar zo intensief bezig geweest met alle facetten van theater dat ze de keuze heeft gemaakt om verder te gaan met het docentschap. In 2013 startte haar avontuur in Arnhem.

Haar liefde voor theater nog steeds aanwezig. Zo combineert Cleo haar kennis zo veel mogelijk tot interdisciplinair werken. In de lessen die ze geeft, maar ook de choreografieën die ze maakt. Een voorbeeld hiervan is de danstheatersolo die ze maakte voor de benefietvoorstelling Young Focus in april 2016, waarin ze zang, dans, en scenografie combineerde. Deze benefietvoorstelling werd tevens mede door haar georganiseerd. Ook heeft Cleo in studiejaar 2015 – 2016 de interne vooropleiding gevolgd van de opleiding Muziektheater aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Cleo Ganzeman

Wanneer Cleo aan de toekomst denkt raakt ze enthousiast: Ik heb geen flauw idee nog waar ik verder terecht ga komen, maar dat maakt het juist zo interessant!. Voor haar afstuderen geeft Cleo contact improvisatie gecombineerd met speltechnieken en improvisatietechnieken en lesgegeven aan eerstejaars MBO Theaterstudenten van de opleiding Artiest op het Rijnijssel in Arnhem. Eén ding staat vast: de combinatie dans en theater is voor haar onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Op in juni 2017 heeft Cleo haar diploma in ontvangst mogen nemen en mag ze zich nu Docent Dans noemen met een eerstegraads lesbevoegdheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s